vrijdag 20 september 2019

Bonnefanten Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief september 2019

Het nieuwe culturele seizoen is officieel geopend!

Van 30 augustus tot en met 1 september hebben we op een feestelijke manier het culturele seizoen in Maastricht geopend tijdens Het Parcours X Bruis evenement. Nu het startsein is gegeven, delen we graag onze aankomende tentoonstellingen met je. Tot snel in het Bonnefantenmuseum!

Verwacht: Paloma Varga Weisz, Bumped Body

06 oktober 2019 t/m 02 februari 2020
Paloma Varga Weisz, Foreign Body, 2019. Foto: Stephan Hostettler, VG-Bildkunst

Op 5 oktober 2019 opent in het Bonnefantenmuseum de overzichtstentoonstelling Bumped Body van Paloma Varga Weisz (Mannheim, Duitsland, 1966). Voor het grote publiek betekent dit de eerste kennismaking met het figuratieve oeuvre van deze Düsseldorfse kunstenaar die in Nederland grotendeels onbekend is, maar internationaal gestaag aan de weg timmert. Varga Weisz' houtsnijwerk en keramiek omarmen de kunstgeschiedenis, maar haar praktijk staat midden in de actualiteit. Ongemakkelijke en intieme onderwerpen gaat ze hierbij niet uit de weg.

In Bumped Body presenteert het Bonnefanten een persoonlijk en indringend oeuvre met nog nooit eerder vertoonde werken, inclusief haar sleutelwerk Galgenfeld (2003).

De opening is publiekelijk toegankelijk en gratis bij te wonen op zaterdag 5 oktober om 18.00 uur. 

Lees meer >

Verwacht: Jan Hendrix, Tierra Firme

26 november 2019 t/m 26 april 2020
Jan Hendrix, Script, 1996-2002. Foto: Javier Hinojosa

Jan Hendrix (Maasbree, 1949) is geboren in Limburg maar woont al bijna veertig jaar in Mexico-Stad. Hendrix studeerde in de jaren zestig film aan Ateliers '63 en behaalde vervolgens zijn master aan de Jan van Eyck Academie, waar hij een stevige basis in de conceptuele kunst heeft opgedaan. Sinds zijn verhuizing in 1975 is Hendrix een sleutelfiguur in de Mexicaanse kunstscene. Het werk van deze kosmopolitische kunstenaar is geïnspireerd door natuurgeschiedenis en reisverslagen. Van hieruit heeft zijn grafische kunst zich ontwikkeld, met name in de vorm van zeefdrukken. In deze eerste overzichtstentoonstelling van het werk van Hendrix, die aan beide kanten van de Atlantische Oceaan te zien is, wordt de interne samenhang van zijn visuele productie getoond.

Curator: Cuauhtémoc Medina.

De opening is publiekelijk toegankelijk en gratis bij te wonen op zondag 24 november om 15.00 uur. Meer informatie volgt spoedig, houd onze social media kanalen in de gaten! 

Verwacht: Mark Manders, The Absence of Mark Manders

31 januari 2020 t/m 24 mei 2020

Composition with Yellow and Blue, Mark Manders, Painted bronze, painted canvas, wood and glass, 69,0 x 50,0 x 41,6 cm, 2014 – 2018. Foto: Peter Cox. Courtesy: Zeno X Gallery, Antwerpen

Nu te zien >

Wist je dat...?

In de koepel van ons museum is een heel speciale muurschildering gemaakt door Stanley Donwood, met de naam Optical Glade.

Donwood: "De Cupola van het Bonnefantenmuseum lijkt hetzelfde soort gevoel op te roepen dat ik krijg als ik een kathedraal, moskee of landgraf betreed: een drang om kalm of stil te zijn en mijn gedachten even stop te zetten. Misschien valt mijn mond onwillekeurig een beetje open. De behoefte om omhoog te kijken, zo zeldzaam in het normale dagelijks leven, is veel duidelijker aanwezig."

Maar.. Wist je dat de soundtrack die afspeelt op de achtergrond van de installatie gemaakt is door Thom Yorke? Thom Yorke is beter bekend als de leadsinger van Radiohead.

Foto: Stanley Donwood, Optical Glade, 2017. Photo: Johannes Timmermans

Extra rondleidingen in de Herfstvakantie

12 oktober 2019 t/m 27 oktober 2019

In de Herfstvakantie zijn er extra rondleidingen en kan je het museum ontdekken onder begeleiding van een van onze ervaren museumgidsen. Ook is het familielab geopend!

  • Wanneer:
    In de herfstvakantie van 12 t/m 27 oktober, op dinsdag t/m zondag om 11:30 uur.
  • Kosten: 
    Gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Deelname is gratis met een geldig entreebewijs. Reserveren is niet mogelijk, max. 20 personen, vol is vol. 

BankGiro Loterij avondopenstelling

16 november 2019

Op 16 november 2019 opent het Bonnefantenmuseum in de avond haar deuren voor VIP-KAARThouders van de BankGiro Loterij. Dus doe je mee met de BankGiro Loterij? Dan kun je als VIP-KAARThouder deze avond gratis het museum bezoeken. Meer informatie volgt via de BankGiro Loterij!

Wanneer: 16 november 2019
Voor wie: VIP-KAARThouders van de BankGiro Loterij
Hoe laat: 19.30 - 23.00 uur

Reis voordelig met Arriva naar het Bonnefantenmuseum

Een cultureel dagje plannen in Maastricht? Maak dan nu gebruik van de Arriva combideal. Voor slechts €17,50 koop je voordelig je entreebewijs tot het museum en OV-ticket in één! Het OV-ticket is geldig binnen Limburg en vanaf Aken. Kijk voor meer informatie op de website van Arriva.

Bekijk de actievoorwaarden >
Het Bonnefantenmuseum ontvangt meerjarige financiële ondersteuning van
de Provincie Limburg, de BankGiro Loterij, DSM, het Mondriaan Fonds en het Mecenaat aan de Maas.
 

Bonnefantenmuseum | Avenue Céramique 250 | Maastricht | open di t/m zo 11.00 - 17.00 uur
U kunt zich op elk moment uitschrijven door op de unsubscribe-link in de footer van de e-mail te klikken of door ons een e-mail te sturen via nieuws@bonnefanten.nl. We behandelen uw mail met respect. Door hieronder te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw informatie verwerken en bewaren conform de richtlijnen volgens de AVG. 






This email was sent to posted.agenda.invitation@blogger.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bonnefantenmuseum Maastricht · Avenue Céramique 250 · Maastricht, 6221 KX · Netherlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten