zondag 29 september 2019

Programma Trainings for the Not-Yet, okt 2019

Nieuwsbrief

Aankomend programma
 Trainings for the Not-Yet


 
[for English, click here]
 
Bij de opening van Trainings for the Not-Yet, zaterdag 14 september 2019, foto: Tom Janssen
In het weekend van 14–15 september 2019 opende Trainings for the Not-Yet bij BAK, een tentoonstelling als een serie van trainingen, gericht op een toekomst van 'anders samenzijn', door Jeanne van Heeswijk en BAK, in samenwerking met vele anderen. Dank aan iedereen die aanwezig was!

Beelden van de opening staan hier op Facebook. De livestream van Het trappenhuis van de stad, de openingsperformance bestaande uit 12 uur aan gesprekken met Utrechters over de toekomst van hun stad, is ook online terug te zien: hier de zaterdag en hier de zondag.

Trainings for the Not-Yet loopt nog t/m 12 januari 2020 bij BAK. De wekelijkse trainingen zijn nu officieel van start gegaan: bijeenkomsten waarbij bezoekers samen met kunstenaars, (inter)nationale gasten, Utrechters en lokale initiatieven nadenken over (alternatieven voor) de toekomst. Veel trainingen monden uit in een publiek programma in het weekend. In deze nieuwsbrief lichten we een aantal aankomende trainingen en publieke programma's uit.

Trainingen: praktische informatie

  • Wanneer: Elke week van woensdag t/m zondag, 14.00–18.00 uur bij BAK (met een aantal uitzonderingen);
  • Maaltijd: (Meestal) inclusief diner op doordeweekse dagen (18.00–19.00 uur) en lunch op weekenddagen (13.00–14.00 uur) bij the Basic Activist Kitchen;
  • Tickets: €10 normaal/€7.50 studentenkorting per dag inclusief maaltijd (meerdere dagen: combiticket met 20% korting), zie Eventbrite
Training III:
Mad About Study, met Joy Mariama Smith


2–6 oktober 2019 (5 dagen*)
Foto: Chani Bockwinkel
Wat betekent het eigenlijk om 'gek' te zijn op studeren, en wat betekent het om 'collectief' te leren? Hoe zou studeren eruitzien als het een uitbundige, vrolijke, publieke uitdrukking van gezamenlijk leren zou zijn? In deze training wil Joy Mariama Smith deze vragen samen beantwoorden door middel van doen. De training is gericht op o.a. gezamenlijk lezen en schrijven, werken met het lichaam, karaoke en meer.
*Dit is een vijfdaagse training, maar deelnemen aan losse dagen is ook mogelijk.
Lees meer | Facebook event

--
Unrestricted Sociality, dansfeest
Zaterdag 5 oktober, 20:00

Op de zaterdag komen de inzichten uit de training samen in het publieke programma Unrestricted Sociality: een dansfeest en performance door Joy Mariama Smith. Voor deze avond worden aparte tickets verkocht, iedereen is welkom. Gratis voor deelnemers aan de training.
Lees meer | Facebook event
 
Tickets training
Tickets dansfeest
Training IV:
Each Step Yields Depth, met Chloë Bass


9–13 oktober 2019 (5 dagen*)
Chloë Bass, The Four Phases of Love, 2017, installatie met diagrammen en kruidenpotjes
Each Step Yields Depth is een training met kunstenaar Chloë Bass, die plaatsvindt in de keuken. De training is gericht op taal, vertaling en herinnering. Deelnemers wordt gevraagd om verschillende woorden met betrekking tot eten, recepten, kooktechnieken en keukenverhalen te delen vanuit hun cultuur.
*Dit is een vijfdaagse training, maar deelnemen aan losse dagen is ook mogelijk.

Beperkte capaciteit - stuur om deel te nemen een mailtje met korte motivatie naar olga@bakonline.org. 
Lees meer | Facebook event
Training V:
More than Friends, met Staci Bu Shea


9 & 11 oktober 2019 (2 dagen*)
(c) Staci Bu Shea
De training More than Friends, met Staci Bu Shea (Casco Art Institute), is gericht op verschillende vormen van verwantschap, vanuit Bu Shea's opvatting dat 'iedere revolutie thuis begint'. De training verkent onder andere manieren om zorgrelaties op te bouwen; strategieën voor geweldloze communicatie en hoe je weg te vinden in relaties met aandacht voor je eigen gevoelsleven.
*Dit is een tweedaagse training, zorg ervoor dat je beide dagen kunt volgen.
Let op: deze training vindt gelijktijdig plaats met die van Chloë Bass - Each Step Yields Depth, het is dus niet mogelijk om aan beide deel te nemen. Bij deze training is geen maaltijd inbegrepen.
Lees meer | Facebook event
 
Tickets training
Training VI:
Say YES to Consent, met Laced-Up Project


10 oktober 2019 (1 dag)
De training Say YES to Consent met Laced-Up Project gaat over instemming (consent), een onderwerp dat een sterke opmars in het publieke bewustzijn heeft gemaakt dankzij #metoo en andere feministische bewegingen. In deze training wordt 'consent theory' verkend, en gaan we door middel van gesprekken en praktische oefeningen op zoek naar wat werkt voor de behoeften van de individuele deelnemers.
Let op: deze training vindt gelijktijdig plaats met die van Chloë Bass - Each Step Yields Depth, het is dus niet mogelijk om aan beide deel te nemen. Bij deze training is geen maaltijd inbegrepen.
Lees meer | Facebook event
 
Tickets training
Training VII:
Extended Bodies: Care, Accountability and Relation, met Whitney Stark


12 oktober 2019 (1 dag)
Deze training, met Whitney Stark (BAK), kijkt naar de materialiteit van maatschappelijke structuren en het idee van het 'verlengde lichaam': een lichaam met een fysieke aanwezigheid die voortdurend andere collectieve maatschappelijke 'lichamen', ervaringen, manieren van zijn en manieren van denken in het leven roept. Vanuit dit idee van het verlengde lichaam gaat de training in op alternatieve strategieën voor samenzijn op het gebied van zorgzaamheid, instemming, solidariteit en verantwoordelijkheid nemen.
Let op: deze training vindt gelijktijdig plaats met die van Chloë Bass - Each Step Yields Depth, het is dus niet mogelijk om aan beide deel te nemen. Bij deze training is geen maaltijd inbegrepen.
Lees meer | Facebook event
 
Tickets training
Oproep:
BAK zoekt vrijwilligers!
Bij de opening van Trainings for the Not-Yet,  zaterdag 14 september 2019, foto: Tom Janssen

Voor Trainings for the Not-Yet is BAK op zoek naar vrijwilligers voor het hosten van de tentoonstelling. Als host ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. De werkzaamheden variëren van bijvoorbeeld het aanzetten van de tentoonstelling, ticketverkoop, beheer balie, bezoekers informeren en begeleiding en ondersteuning bij het uitgebreide activiteitenprogramma.

Onze hosts spreken bij voorkeur zowel Nederlands als Engels en zijn inzetbaar (minimaal 1x per 1-2 weken) tot en met 12 januari 2020. Voor de werkzaamheden krijg je een vrijwilligersvergoeding en kun je af en toe gratis deelnemen aan de trainingen en programma's. Interesse? Bekijk hier de vacature en neem voor meer informatie contact op met Lise Hermans: lise@bakonline.org

Agenda oktober 2019
Overzicht/selectie
2–6.10.2019
Training III: Mad About Study 
Met Joy Mariama Smith
Tickets

5.10.2019
Dansfeest: Unrestricted Sociality
Met Joy Mariama Smith
Tickets
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
9–13.10. 2019
Training IV: Each Step Yields Depth
Met Chloë Bass
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
9 & 11.10.2019
Training V: More than Friends
Met Staci Bu Shea
Tickets
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10.10.2019
Training VI: Say YES to Consent
Met Laced-Up Project
Tickets

12.10.2019
Training VII: Extended Bodies: Care, Accountability, and Relation
Met Whitney Stark
Tickets
16–20.10.2019
Training VIII: Decommodifying Housing: How to Get There?
Met Homebaked Community Land Trust (CLT) (Britt Jürgensen & Marianne Heaslip), De Nieuwe Meent (Selçuk Balamir), de Kasko (Joska Ottjes), We Are Here, Elke Uitentuis, Ethel Baraona Pohl & Irene Calabuch Mirón
Meer info volgt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
16–20.10.2019
Training IX: The Diego de la Vega Coffee Co-op Autumn School
Met Fran Ilich
Meer info volgt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
22–26.10.2019
Training X: Open Access: Organizing Accessibility from the Grassroots
Met Carmen Papalia
Meer info volgt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
29–31.10 2019 & 3.11.2019
Training XI: A Week By & For: Designing Inclusive Spaces
Met De Voorkamer (Pim van der Mijl en Shay Raviv)
Meer info volgt

... en nog vele andere publieke programma's en samenwerkingen met onder andere Stranded FM en the Basic Activist Kitchen.

Nederlands of Engels? / Dutch or English?
We werken aan een nieuwe nieuwsbrieflijst, met aparte Nederlands- en Engelstalige nieuwsbrieven. Laat ons weten in welke taal je de nieuwsbrief het liefst ontvangt, door hier je voorkeuren aan te passen of een mailtje te sturen naar olga@bakonline.org.

We are working on setting up separate mailing lists for English & Dutch. Pease let us know which version you would like to receive by updating your preferences here or sending an e-mail to olga@bakonline.org.  

Trainings for the Not-Yet is onderdeel van BAK's langlopende onderzoekstraject Propositions for Non-Fascist Living (2017–doorlopend) en is mogelijk gemaakt met steun van: het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Gemeente Utrecht; VSBfonds, Utrecht; BankGiro Loterij Fonds, Amsterdam; Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam; K.F. Hein Fonds, Utrecht; en Fentener van Vlissingen Fonds, Utrecht.

Copyright © 2019 BAK, basis voor actuele kunst, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in on the BAK newsletter.

Our mailing address is:
BAK, basis voor actuele kunst
Pauwstraat 13A
Utrecht, 3512 TG
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten