woensdag 30 oktober 2019

Bonnefanten Nieuwsbrief oktober 2019

Nieuwsbrief oktober 2019

De Herfst komt eraan

Geniet jij ook zo van de seizoenswisselingen, de natuur en de bladeren die van de bomen vallen? Bekijk dan zeker de aankomende tentoonstelling van Jan Hendrix: Tierra Firme die opent op zondag 24 november. Een kunstenaar die de natuur als zijn grootste inspiratiebron gebruikt voor het maken van kunst. Ook blikken we in deze nieuwsbrief terug op de opening van Paloma Varga Weisz, een indrukwekkende tentoonstelling die vanaf nu te zien is t/m 2 februari 2020. Ben je er bij de opening van Jan Hendrix: Tierra Firma ook bij? We zien je graag terug in het Bonnefantenmuseum!

Het ideale kerstcadeau

Help jij ons het museum te verbeteren?
Graag vragen wij 1-3 minuten van je tijd om onze enquête in te vullen, zodat wij meer inzicht kunnen krijgen in jouw als bezoeker en het bezoek aan ons museum kunnen verbeteren. Onder de deelnemers verloten wij 2 x 2 gratis entreetickets voor het Bonnefantenmuseum. De verkregen informatie wordt vertrouwelijk behandeld, klik op de link om mee te doen: 
Vul enquête in >

Terugblik: Opening Paloma Varga Weisz, Bumped Body

05 oktober 2019

Op 5 oktober 2019 is in het Bonnefantenmuseum de overzichtstentoonstelling Bumped Body geopend van Paloma Varga Weisz (Mannheim, Duitsland, 1966). In Bumped Body presenteert het Bonnefanten een persoonlijk en indringend oeuvre met nog nooit eerder vertoonde werken, inclusief haar sleutelwerk Galgenfeld (2003). Iedereen die aanwezig was tijdens de opening op 5 oktober: Bedankt voor jullie komst!

In het kader van de tentoonstelling Bumped Body is er een mini-documentaire gemaakt. Deze geeft een mooie inkijk in het atelier van Paloma Varga Weisz en de tentoonstelling.

Het NRC is ook bij ons op bezoek geweest en heeft de tentoonstelling beoordeeld met maar liefst 4 van de 5 sterren. Lees het artikel: Het fascinerende houten schouwspel van Paloma Varga Weisz.

De tentoonstelling Bumped Body van Paloma Varga Weisz is nog te zien t/m 2 februari 2020.
Meer info >

Wil je aanwezig zijn bij de volgende opening? Je bent van harte welkom!

Op zondag 24 november 2019 van 15.00 - 17.00 uur opent de tentoonstelling Jan Hendrix: Tierra Firme én The Studio #2: Morena Bamberger. De opening is publiekelijk toegankelijk en gratis bij te wonen. 
Jan Hendrix: Tierra Firme

Afbeelding: Jan Hendrix, The Yagul tapestries III, 2018. Foto: Oak Taylor Smith

In Tierra Firme (in het Nederlands: Vasteland) verwijst Hendrix naar de aanblik van de kustlijn, een mythische toespeling op het kolonialisme en op een herziening van de natuurgeschiedenis. Hendrix woont en werkt sinds eind jaren 70 in Mexico en verkent sindsdien de grafische kunst als een hedendaags medium, dat nu in een retrospectief wordt getoond.
Zijn werk vormt een herinterpretatie van de natuurgeschiedenis geschreven door kunstenaars-ontdekkingsreizigers en de verhalen over het landschap waarmee de Europese kolonisatie gepaard ging. Daarmee biedt de tentoonstelling een reflectie op de rol die gravures en tekeningen hebben gespeeld in de beeldvorming van de eerste fase van de globalisering.
The Studio #2: Morena Bamberger

Afbeelding: Morena Bamberger, Untitled (work in process), 2019

De nieuwe serie The Studio in het Bonnefanten biedt een podium aan kleinschalige solopresentaties waarin kunstenaars verslag doen van recente ontwikkelingen in hun werk. In deze tweede solopresentatie van The Studio is het de beurt aan Morena Bamberger (Roermond, 1994), die een nieuw ruimtevullend werk presenteert naar aanleiding van een reis naar Zwitserland.

Kunstenaar Morena Bamberger uit Roermond is de eerste ontvanger van het Limburg Beeldende Kunst Stipendium, een nieuwe beurs ingesteld door de Provincie Limburg. Het stipendium is bedoeld om het werk van een jonge Limburgse kunstenaar te stimuleren, zichtbaar te maken en onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Zij zal twee maanden – oktober en november 2019 – aan de Jan van Eyck Academie verblijven, waarna haar werk tentoongesteld wordt in de projectruimte van het Bonnefantenmuseum vanaf 24 november.

Facebook event >

Verwacht: Mark Manders, The Absence of Mark Manders

31 januari 2020 t/m 24 mei 2020

Composition with Yellow and Blue, Mark Manders, Painted bronze, painted canvas, wood and glass, 69,0 x 50,0 x 41,6 cm, 2014 – 2018. Foto: Peter Cox. Courtesy: Zeno X Gallery, Antwerpen

Nu te zien >

Exclusief verkrijgbaar in de museumwinkel:
Originele foto print van Andy Summers 

Verkrijgbaar in de museumwinkel van het Bonnefanten: een originele foto print van Andy Summers. De 'Man Horse' foto, officieel getiteld 'Montserrat, juli 1981', is exclusief gedrukt voor het Bonnefanten in een oplage van 100 stuks, allemaal persoonlijk gesigneerd door Andy Summers.

De unieke print, samen met het fotografie boek 'A Certain Strangeness', komt in een luxe verpakking die uw print en boek veilig beschermt.

Ben je enthousiast en wil je graag deze foto aan je muur? Wees er snel bij, er zullen geen herdrukken gemaakt worden!

Specificaties:
Andy Summers - Montserrat, juli 1981
Foto, ca. 42 x 29 cm
Beperkte oplage van 100 stuks
Gesigneerd door Andy Summers
Prijs: € 500,- incl. BTW
Exclusief verkrijgbaar bij de Bonnefanten museumwinkel.
Mede mogelijk gemaakt door Leica Camera

Het Bonnefantenmuseum ontvangt meerjarige financiële ondersteuning van
de Provincie Limburg, de BankGiro Loterij, DSM, het Mondriaan Fonds en het Mecenaat aan de Maas.
 

Bonnefantenmuseum | Avenue Céramique 250 | Maastricht | open di t/m zo 11.00 - 17.00 uur
U kunt zich op elk moment uitschrijven door op de unsubscribe-link in de footer van de e-mail te klikken of door ons een e-mail te sturen via nieuws@bonnefanten.nl. We behandelen uw mail met respect. Door hieronder te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw informatie verwerken en bewaren conform de richtlijnen volgens de AVG. 






This email was sent to posted.agenda.invitation@blogger.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bonnefantenmuseum Maastricht · Avenue Céramique 250 · Maastricht, 6221 KX · Netherlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten