vrijdag 18 oktober 2019

Programma Trainings for the Not-Yet, okt-nov 2019

Nieuwsbrief

Programma
 Trainings for the Not-Yet,
okt–nov 2019


 
We kijken terug op een geweldige eerste vijf weken aan trainingen en programma's van Trainings for the Not-Yet bij BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht met onder anderen Adelita Husni-Bey, Nancy Jouwe, Denise Valentine, Joy Mariama Smith, Chloë Bass, Staci Bu Shea, Laced-Up Project, Whitney Stark, Homebaked Community Land Trust (CLT), De Nieuwe Meent, de Kasko, We Are Here, Elke Uitentuis, Ethel Baraona, Cristina Gamboa, Irene Calabuch Mirón, Fran Ilich en iedereen van the Basic Activist Kitchen. Dank aan alle deelnemers! (Foto's hier en hier op Facebook).

Trainings for the Not-Yet , een project van kunstenaar Jeanne van Heeswijk en BAK in samenwerking met vele anderen, loopt nog t/m 12 januari 2020 bij BAK. In deze nieuwsbrief lichten we een deel van de aankomende trainingen en publieke programma's in oktober/november 2019 uit. 

Trainingen: praktische informatie

 
  • Wanneer: Elke week van woensdag t/m zondag, 14.00–18.00 uur bij BAK (met een aantal uitzonderingen);
  • Maaltijd: (Meestal) inclusief diner op doordeweekse dagen (18.00–19.00 uur) en lunch op weekenddagen (13.00–14.00 uur) bij the Basic Activist Kitchen;
  • Tickets: €10 normaal/€7.50 studentenkorting per dag inclusief maaltijd (meerdere dagen: combiticket met 20% korting), zie Eventbrite
Publiek programma:
Decommodifying Housing, met Homebaked Community Land Trust (CLT) (Britt Jürgensen), De Nieuwe Meent (Selçuk Balamir), de Kasko (Joska Ottjes), Refugee Collective We Are Here, Ethel Baraona Pohl, Cristina Gamboa en Irene Calabuch Mirón


20 October 2019, 14.00–18.00 uur
Homebaked Community Land Trust (CLT), Homebaked Co/operative Bakery en Homegrown Collective, Brick by Brick and Loaf by Loaf We Build Ourselves, foto: Tom Janssen
Afgelopen week kwamen verschillende collectieven samen bij BAK om ervaringen en strategieën uit te wisselen gericht op hun gezamenlijke missie: hoe maken we huisvesting weer bewoonbaar, betaalbaar en toegankelijk? Aanstaande zondag 20 oktober delen deelnemers aan de training hun bevindingen in het publieke programma Decommodifying Housing, bestaande uit presentaties en een rollenspel, waarbij radicale alternatieven voor huisvesting worden uitgebeeld.

Lees meer | Facebook event
 
Tickets
Training X:
Open Access: Organizing Accessibility from the Grassroots, met Carmen Papalia


22–26 oktober 2019 (5 dagen*)
Carmen Papalia, collaboratieve performance: Blind Field Shuttle (San Fransisco, CA), 2010–huidig, (c) Carmen Papalia, foto: Jordan Reznick
Uitgangspunt van de training Open Access: Organizing Accessibility from the Grassroots is kunstenaar Carmen Papalia's eigen jarenlange ervaring in het ontvangen van gebrekkige voorzieningen voor mensen met een beperking. Hij ontwikkelde hiervoor een framework, Open Access, dat gericht is op een verbeterde toegankelijkheid ('accessibility'). De training richt zich onder andere op het 'ontleren' van de dominante focus op visuele perceptie, maar ook op hoe we de toegankelijkheid van culturele instellingen kunnen verbeteren. 
*Dit is een vijfdaagse training, maar deelnemen aan losse dagen is ook mogelijk. Let op: op sommige dagen begint deze training op 15.00, ipv 14.00.
Lees meer | Facebook event

---
Collectieve performance Open Access, met Carmen Papalia
Zaterdag 26 oktober, 16:00–18:00

Op de zaterdag komen de inzichten uit de training samen in het publieke programma Open Access: een collectieve performance met Carmen Papalia. Voor deze middag worden aparte tickets verkocht, iedereen is welkom. Gratis voor deelnemers aan de training.
Lees meer | Facebook event
 
Tickets training
Tickets collectieve performance
Training XI:
A Week By & For: Designing Inclusive Spaces met De Voorkamer (Pim van der Mijl en Shay Raviv) 


29-31 oktober & 3 november 2019 (4 dagen*)
(c) De Voorkamer
De Voorkamer in Utrecht is opgezet als een inclusieve ontmoetingsruimte voor en door nieuwkomers en de lokale gemeenschap. Deze training met Pim van der Mijl en Shay Raviv is gericht op het ontwerpen van inclusieve(re) ruimtes. Hoe kunnen we ruimtes ontwerpen die cultureel gevoelig, persoonlijk en toegankelijk zijn voor iedereen?  
*Dit is een vierdaagse training, maar deelnemen aan losse dagen is ook mogelijk. De vierde dag, 3 november, is er zowel een training als een publiek programma: training van 16.00–18.00 uur, openbare bijeenkomst van 19.00–22.00 uur.
Lees meer | Facebook event
 
Tickets
Training XII:
Symposium Voices of New Women

1-2 november 2019, 10.00–18.00 (2 dagen*)
foto: Rob Godfried
Voices of New Women, in samenwerking met New Women Connectors, is een symposium voor en door vluchtelingen- en migrantenvrouwen. Het symposium is gericht op verbindingen leggen, ideeën uitwisselen en van elkaar leren, maar is ook bedoeld om samen na te denken en strategieën op te werpen voor een inclusiever beleid. Ook migrantenorganisaties, beleidsadviseurs en mensen die in de migratiesector werken zijn van harte welkom. Het programma bestaat uit presentaties en kleinere werksessies. Gratis solidarity tickets beschikbaar via Eventbrite.
*Het is mogelijk om losse dagen te volgen, al wordt deelname aan het volledige tweedaagse symposium aangemoedigd. Let op: deze training vindt op aangepaste tijden plaats. 
Lees meer | Facebook event
 
Tickets
Oproep:
BAK zoekt vrijwilligers!
Bij de opening van Trainings for the Not-Yet,  zaterdag 14 september 2019, foto: Tom Janssen

Voor Trainings for the Not-Yet is BAK op zoek naar vrijwilligers voor het hosten van de tentoonstelling. Als host ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Onze hosts spreken bij voorkeur zowel Nederlands als Engels en zijn inzetbaar (minimaal 1x per 1-2 weken) tot en met 12 januari 2020. Voor de werkzaamheden krijg je een vrijwilligersvergoeding en kun je af en toe gratis deelnemen aan de trainingen en programma's. Interesse? Bekijk hier de vacature en neem voor meer informatie contact op met Lise Hermans: lise@bakonline.org

Agenda oktober/november 2019
Overzicht/selectie
20.10.2019
Public program: Decommodifying Housing
met Homebaked Community Land Trust (CLT) (Britt Jürgensen), De Nieuwe Meent (Selçuk Balamir), de Kasko (Joska Ottjes), We Are Here, Ethel Baraona Pohl, Cristina Gamboa en Irene Calabuch Mirón
Tickets

22–26.10.2019
Training X: Open Access: Organizing Accessibility from the Grassroots
met Carmen Papalia
Tickets

26.10.2019
Collectieve performance: Open Access
met Carmen Papalia
Tickets

27.10.2019
Training: Start your own radioshow! 
met Stranded FM 
Facebook event

27.10.2019
Workshop Monoprinting
met the Basic Activist Kitchen
Meer info
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
29–31.10 2019 & 3.11.2019
Training XI: A Week By & For: Designing Inclusive Spaces
met De Voorkamer (Pim van der Mijl en Shay Raviv)
Tickets

1 & 2.11. 2019
Training XII: Symposium Voices of New Women
met New Women Connectors
Tickets
6-9.11.2019
Training XIII: (New) Formats of Care in Times of Violence
Met Patricia Kaersenhout
Ticketlink volgt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
13–17.11.2019
Training XIV: Propositions #9: Deserting from the Culture Wars
Een week vol trainingen en publieke programma's met verschillende kunstenaars, theoretici en schrijvers, mede georganiseerd door Sven Lütticken
Tickets
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
20–23.11.2019
Training XV: Community Futurisms 
met Black Quantum Futurism
Ticketlink volgt

24.11.2019
DJ training by and for womxn and queer people
met Stranded FM
Facebook event

27.11–1.12.2019
Training XVI: An Investigation into Collective Work Processes for Self-Determination
met Hamada al-Joumah en Yasmine Eid-Sabbagh
Ticketlink volgt

27–30.11.2019
Training XVII: QFCPSSBBXOXO: Queer and Feminist Physical and Critcal Self-Dfense and Support Bloc of Bodies
met een subdivisie van To Be Determined (Clara Balaguer en Gabriel Fontana)
Ticketlink volgt
 
Nederlands of Engels? / Dutch or English?
We werken aan een nieuwe nieuwsbrieflijst, met aparte Nederlands- en Engelstalige nieuwsbrieven. Laat ons weten in welke taal je de nieuwsbrief het liefst ontvangt, door hier je voorkeuren aan te passen of een mailtje te sturen naar olga@bakonline.org.

We are working on setting up separate mailing lists for English & Dutch. Pease let us know which version you would like to receive by updating your preferences here or sending an e-mail to olga@bakonline.org.  

Trainings for the Not-Yet is onderdeel van BAK's langlopende onderzoekstraject Propositions for Non-Fascist Living (2017–doorlopend) en is mogelijk gemaakt met steun van: het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Gemeente Utrecht; VSBfonds, Utrecht; BankGiro Loterij Fonds, Amsterdam; Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam; K.F. Hein Fonds, Utrecht; en Fentener van Vlissingen Fonds, Utrecht.

Copyright © 2019 BAK, basis voor actuele kunst, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in on the BAK newsletter.

Our mailing address is:
BAK, basis voor actuele kunst
Pauwstraat 13A
Utrecht, 3512 TG
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten