dinsdag 19 november 2019

Bonnefanten Nieuwsbrief november 2019

Nieuwsbrief november 2019

Een magische nieuwe wereld

Tijdens de donkere dagen in de aanloop naar kerst vind je licht en warmte bij het Bonnefanten! Bewonder de magische nieuwe wereld die door Morena Bamberger is gecreëerd in de tweede editie van The Studio. Of laat je onderdompelen in de wereld van Jan Hendrix, die zijn inspiratie haalt uit het (politieke) landschap van Mexico. Ook kun je in de kerstvakantie aansluiten bij onze gratis rondleidingen en de kerstlezing bijwonen. Neem de hele familie mee naar het Doe-Het-Lekker-Zelf lab of speel samen het museumdobbelspel. Vergeet tot slot niet om even een kijkje te nemen in de museumshop. Doe hier cadeautips op en laat je inspireren!

Opening: Jan Hendrix: Tierra Firme en The Studio #2: Morena Bamberger, Ethereality

Op zondag 24 november 2019 van 15.00 - 17.00 uur kun je gratis de opening bezoeken van Jan Hendrix: Tierra Firme en The Studio #2: Morena Bamberger, Ethereality. Je bent van harte welkom!
 
Jan Hendrix, Script, 1996-2002. Foto: Javier Hinojosa. (Afbeelding links).
Afbeelding: Morena Bamberger, Untitled (work in progress), 2019. (Afbeelding rechts).
Jan Hendrix: Tierra Firme
De tentoonstelling Tierra Firme (in het Nederlands: Vasteland) verwijst naar de aanblik van de kustlijn en geeft een overzicht van de loopbaan van Jan Hendrix (Maasbree, 1949). Hendrix verhuisde in de jaren zeventig naar Mexico, waar hij de grafische kunst als een hedendaags medium heeft verkend.

The Studio #2: Morena Bamberger, Ethereality
In The Studio #2 is het de beurt aan Morena Bamberger (Roermond, 1994), die met Ethereality een nieuw, ruimtevullend werk presenteert naar aanleiding van een reis naar Zwitserland.
Facebook Event >

Terugblik: Tussen Kunst en Kitch

Op 31 oktober was de uitzending van de opname Tussen Kunst en Kitch in het Bonnefantenmuseum te zien op TV. Heb je de uitzending gemist en ben je nieuwsgierig? Je kunt de uitzending terugkijken op de website van Avrotros.
Uitzending Terugkijken >

Magisch Bonnefanten

Kom langs tijdens de kerstvakantie!
Er zijn diverse activiteiten voor volwassenen, kinderen én voor de hele familie.  

Activiteiten voor volwassenen 
Van dinsdag t/m zondag zijn er voor volwassenen dagelijks rondleidingen. Deze zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Kom ook naar de gratis kerstlezing "Het kerstkindje in de kunst", gegeven door kunsthistorica Jennie Casu-Bogaert in het Bonnefantenmuseum.
Wanneer: Zondag 22 december 2019, 11.30u - 13.00u.
Entree: Gratis op vertoon van een geldig entreeticket (aanmelden niet nodig).

Facebook Event >
Familie activiteiten
Kleine kunstliefhebbers zijn bij ons van harte welkom! Voor kinderen van alle leeftijden en hun ouders bieden wij verschillende activiteiten aan.
Vraag bij de ticketbalie naar het Museumdobbelspel en ga de strijd aan tegen je familieleden. Prijs: 3,- euro.
Neem zeker ook even een kijkje in het Doe-Het-Lekker-Zelf lab en ga zelf aan de slag!
 
Bekijk de activiteiten >

Museumshop: cadeautips 

In de museumshop vind je verschillende originele en kunstzinnige cadeaus voor jong en oud. Doe hier cadeautips op voor Sint en Kerst en laat je inspireren. Wist je dat er cadeauvouchers zijn? Vraag het aan een van de collega's in de shop. 
Bezoek de winkel in de entreehal van het Bonnefantenmuseum van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur, een entreeticket is niet nodig.
Van klein maar fijne cadeaus tot luxere cadeaus. We hebben het allemaal! Een sneeuwbol, kaarsen met houder in diverse kleuren, een PondjeBonnefanten van 500 gram oud papier of een kleurige schaal voor de liefhebber. 

Verwacht: Mark Manders

The Absence of Mark Manders, te zien vanaf 31 januari 2020 t/m 24 mei 2020.

Composition with Yellow and Blue, Mark Manders.
Foto: Peter Cox. Courtesy: Zeno X Gallery, Antwerpen

Nu te zien >
Het Bonnefantenmuseum ontvangt meerjarige financiële ondersteuning van
de Provincie Limburg, de BankGiro Loterij, DSM, het Mondriaan Fonds en het Mecenaat aan de Maas.
 

Bonnefantenmuseum | Avenue Céramique 250 | Maastricht | open di t/m zo 11.00 - 17.00 uur
U kunt zich op elk moment uitschrijven door op de unsubscribe-link in de footer van de e-mail te klikken of door ons een e-mail te sturen via nieuws@bonnefanten.nl. We behandelen uw mail met respect. Door hieronder te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw informatie verwerken en bewaren conform de richtlijnen volgens de AVG. 






This email was sent to posted.agenda.invitation@blogger.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bonnefantenmuseum Maastricht · Avenue Céramique 250 · Maastricht, 6221 KX · Netherlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten