zaterdag 16 november 2019

Stap in de sprookjeswereld van Carlos Amorales

Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
Tentoonstelling — 23 nov 2019  t/m 17 mei 2020
carlos amorales
the factory
Carlos Amorales wordt gezien als een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars. Carlos Amorales – The Factory is de eerste Europese overzichtstentoonstelling van de kunstenaar en richt zich op zijn oeuvre vanaf het midden van de jaren 90. Ook is er recent werk te zien, speciaal gemaakt voor de tentoonstelling. Carlos Amorales – The Factory omvat veertien zalen met ruimtelijk werk, installaties, schilderingen, tekeningen, video’s, druksels, weefsels, animaties en geluidswerken die Amorales vaak combineert in grootschalige ruimtelijke installaties. Kies zelf een route door deze wereld vol met sprookjesachtige beelden en verhalen. Carlos Amorales – The Factory opent tijdens het Amsterdam Art Weekend.
Meer info over de tentoonstelling
 
Evenement – 22 nov
opening
carlos amorales –the factory
Kom tijdens het Amsterdam Art Weekend naar de feestelijke opening van de tentoonstelling Carlos Amorales – The Factory op vrijdag 22 november en ontdek de wereld van Amorales, vol met sprookjesachtige beelden en verhalen als eerste. De entree is gratis en reserveren is niet nodig. Fijn als je ons laat weten of je komt via het Facebook-evenement.
Meer info
 
Evenement – 17 nov
wim crouwel lezing
door marleen stikker (waag)
Aanstaande zondag vindt de zesde editie van de Wim Crouwel Lezing plaats in het Stedelijk Museum. De lezing, georganiseerd in samenwerking met het Wim Crouwel Instituut, wordt deze keer verzorgd door Marleen Stikker (oprichter van Waag) en gaat in op hoe het huidige internet de vrijheid, privacy en online rechten van alle burgers wereldwijd onder druk zet. Hoe kunnen we onze digitale soevereiniteit terugwinnen en wat is de verantwoordelijkheid van de huidige ontwerpwereld hierin? Welke houding vraagt dat van hedendaagse ontwerpers en welke rol is hierin weggelegd voor het onderwijs? Met deze lezing geeft Marleen Stikker alvast een vooruitblik op haar nieuwe boek Het Internet is stuk, maar we kunnen het wel repareren.
Meer info & tickets
 
Evenement — 24 nov
De salon met massih hutak
Massih Hutak is schrijver, rapper en theatermaker. Hij krijgt vaak de vraag waar hij nou écht vandaan komt. Krijg jij die vraag ook weleens? Of juist helemaal nooit? Kun je je voorstellen hoe dat is? Tijdens zijn Salonsessie van zondag 24 november gaat Massih in persoonlijk gesprek met bezoekers en pleegt hij een aantal mini-interventies in de Salon. Deze Salonsessie is vrij toegankelijk, reserveren is dus niet nodig.

De Salon is de laatste stop van de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs. Hier kun je jouw persoonlijke verhaal delen. Naar idee van Massih Hutak.
Meer info over De Salon
 
Workshop - 8 & 22 dec
maak het met...Gershwin bonevacia
voor kinderen van 6–12 jaar
Gershwin Bonevacia is heel goed met woorden en taal. Hij is stadsdichter van Amsterdam en schrijver. In deze workshop ga je samen met Gershwin een gedicht maken bij een kunstwerk dat je zelf uitkiest uit de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs. De tentoonstelling gaat over kunstenaars die niet zijn geboren in Parijs, maar daar wel woonden en kunst maakten. Hoe was dat voor deze kunstenaars en hoe voelden zij zich? In deze workshop denk je hier over na, maar vooral ook over jezelf. Want wie ben jij? En geldt dat voor alle situaties? Kan jij jezelf zijn op school? Ben je jezelf bij je vrienden? Of ben je pas écht JIJ, bij je familie?
Meer info & tickets
 
Workshop — 24 nov
maak het met...
yusuki mimasu
In de serie workshops Maak het met...  maken kinderen tussen de 6 en 12 jaar samen met een kunstenaar of ontwerper hun eigen werk. Op zondag 24 november staat de workshop in het teken van de tentoonstelling Kleurrijk Japan. Samen met ontwerper Yusuke Mimasu ga je stempels maken. Dat doe je door ‘gewone’ dingen te verzamelen, zoals hout, metaal en papier en deze met een bijzondere techniek af te drukken. Je weet niet van tevoren wat er uit komt, dus toeval speelt een grote rol!
Meer info & tickets
 
Evenement — 29 nov
videoclub
met jeff preiss
idfa x stedelijk
Tijdens de komende editie van Video Club, tot stand gekomen in samenwerking met IDFA, presenteert de gerenommeerde filmmaker Jeff Preiss zijn werk. Het werk van Preiss kenmerkt zich door de aandacht voor de fysieke kwaliteiten van film en de meesterlijke manier waarop hij het verhalende aspect benadrukt. Zijn films roepen een diep gevoel van herkenbaarheid en vertrouwdheid op – vooral met betrekking tot mensen, landschappen en zelfs familiegewoontes en straten – en verweven subtiel de genres van home movie, reisverhaal en persoonlijk archief. Tijdens Video Club presenteert Preiss fragmenten uit STOP (1995 - 2012), het nieuwe werk 14 STANDARD 8mm REELS 1981–1988 (2018) en selecties uit de Time-based Media collectie van het Stedelijk Museum. Curator Karen Archey gaat na afloop met Preiss en kunstenaar Deniz Eroglu in gesprek.
Meer info & tickets
 
Agenda
nov-dec 2019
16 nov & 15 dec   Rondleiding Stedelijk BASE in het Arabisch gratis
17 nov & 15 dec   Rondleiding Stedelijk BASE in het Turks gratis
17 nov & 1, 12 dec   Speed Tour Blikopeners: Kleurrijk Japan
22 & 29 nov   Speed Tour Blikopeners: Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs
2 dec   Rondleiding Onvergetelijk Stedelijk
4 dec   Gallery Talk Praat kunst met me...Migranten in Parijs met Rachel Rumai
7 dec & 15 dec   Rondleiding Blikopeners in BASE
13 dec   Extended Gallery Talk Meet the Icons
13 dec   Evenement Film screening La Haine uitverkocht
14 dec   Evenement Screening T. Dean & Lecture J. Elkins
 
 
 
Stedelijk Museum
 
Dag. 10–18 VR 10–22 UUR
 
Plan je bezoek   Nu te zien
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Hoofdsponsor
Rabobank
 
Partner
BankGiroLoterij
Afmelden   Aanmelden   Profiel wijzigen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten