maandag 31 januari 2022

We mogen weer! Ons februari programma.

View this email in your browser
Intro in Situ Nieuwsbrief *nws2022001
View this email in your browser

We mogen weer...

We weten inmiddels dat de ultieme vrijheid waarin we leefden niet vanzelfsprekend is. We zitten alweer twee jaar in deze pandemie en niemand weet wanneer we hier weer uit zijn. En niemand weet hoe we hieruit komen. Over het nieuwe en het oude normaal hoor je niemand meer spreken. Weten we überhaupt nog wat normaal is, wat normaal was en wat normaal zou moeten worden? Het gebrek aan perspectief speelt ons parten, niet alleen in de cultuur, maar ook in alle andere sectoren. Laten we niet vergeten dat achter de abstractheid van ' de sectoren' gewoon mensen van vlees en bloed keihard hun best doen om er iets van te maken, dit put uit, zowel fysiek als mentaal. 

De nieuwe versoepelingen hebben nog niet de opluchting en blijdschap teweeg gebracht waarop we hoopten. Voor veel instellingen en artiesten is het alsnog onmogelijk om te spelen. Wij bij Intro kunnen gelukkig wel weer open. Ons Muziekhuis aan de Maas heeft genoeg ruimte om veilig te kunnen genieten van muziek. Je bent bekend met ons recept: vaak geen grote namen, maar wel de artiesten van morgen. Wat kun je van ons verwachten de komende maand?

Get Ready for Take-off!

Vanaf 3 februari kun je iedere week, meestal op donderdagavond op het nieuwe podium in het cafe kijken en luisteren naar experiment en work in progress van de muzikale makers die we begeleiden. Als je live muziek gemist hebt, kom langs, je kunt je er geen buil aan vallen. Het programma van deze maand:

3 februari vanaf 20:00: Pascal Burbach en Xavier van de Poll. Xavier studeerde af als klassiek componist in Tilburg. Hij schrijft vaak symfonisch werk, bij Intro werkt hij aan een compositie voor solo fluit. Hij presenteert via een videoverbinding, omdat hij momenteel in Londen studeert. Pascal studeerde af aan de jazzafdeling van het conservatorium in Maastricht als drummer en componist. Hij komt uit Keulen en hij speelt met zijn band.

10 februari vanaf 18:00: Triana & Luca. Een duo dat jazz, traditionele muziek en storytelling combineert in melancholische melodieën. Triana Segovia is visueel kunstenaar, zangeres en dichteres. Luca Vaillancourt is componist en gitarist.

17 februari vanaf 20:00: Aura Bouw en Goya van der Heyden. Goya is installatiekunstenaar en zij combineert muziek, klank en performance. Ze werkt aan een installatie waarin ze werkt met klank en muziek uit het dagelijkse leven, met name in de keuken. Aura is componiste en zij onderzoekt wat improvisatie kan betekenen in haar werk. Ze start altijd vanuit een verhaal of een beeld en componeert dan een basis waarin ze zowel klassieke instrumentatie als elektronische "ambient scapes" gebruikt.

24 februari vanaf 20:00: Christy Westhovens, Katharina Pfeifer en Bruno Culotti. Christy studeerde af aan de ABK in Maastricht. Als afstudeerwerk ontwikkelde ze draagbare kastjes die elektrische lading van het lichaam omzetten in geluid. Aanraking van een oppervlak in ruimte wordt omgezet in een toon en zo ontstaat een live soundscape van een lichaam. Ze gaat onderzoek doen hoe ze deze kastjes verder kan ontwikkelen en hoe ze de interactie van een persoon met objecten en oppervlaktes en de interactie tussen verschillende personen in de ruimte hoorbaar kan maken. Bruno schrijft muziek die zich ergens tussen klassiek, avant pop en hiphop in zit. Zijn voorbeelden zijn onder andere Jacob ter Veldhuis, Anna Meredith en FKA Twigs. Hij gaat onderzoeken hoe hij klassieke muziek kan presenteren op een manier die met pop wordt geassocieerd, waarin fashion, lichtontwerp en visuals een rol spelen. Katharina is een jazz saxofoniste en componist. Ze gaat met verschillende musici samenwerken om haar eigen muzikale taal te ontwikkelen. Ze zoekt daarbij naar de verbinding met andere genres, zoals elektronische muziek.

Concerten

25 februari vanaf 20:30: Bart van Dongen en & Stefan Jung. Componist, pianist en voormalig artistiek directeur van Intro Bart van Dongen brengt met acteur Stefan Jung Wereldgemiddelde, gebaseerd op een boek van Harry van Doveren op muziek. Bart bespeelt de vleugel, die hij "prepareert" wat betekent dat hij materialen zoals papier, kurk, schroeven, etc. tussen of op de snaren legt, waardoor de klank van de piano drastisch verandert. Wereldgemiddelde onderzoekt de klank in het woord, wat klinkt in het hoofd van de dichter tijdens het schrijven. Harry van Doveren heeft met de klank van de woorden in zijn hoofd het boek geschreven. Fictieve woorden zonder betekenis, puur op klank. Acteur Stefan Jung en musicus Bart van Dongen (musicus) spelen met het materiaal. Ze geven de betekenisloze woorden inhoud, duiding, ritme, toonhoogte, melodie. Maken het scheppingsproces hoorbaar.

26 februari vanaf 20:30: Rutger Muller met Nathaniel Moore en Andre Chapatte. Componist Rutger Muller wordt sinds 2018 begeleidt door Intro. In de week voorafgaand aan deze voorstelling werkte hij met dansers Nathaniel Moore en Andre Chapatte aan Exorcism, waarvan hij een eerste versie presenteerde op Cultura Nova 2021. Elektronische muziek, de gong en dans spelen de hoofdrol in deze mystieke ervaring. Exorcisme als extreme vorm van meditatie en snelle speedcore ritmes, die alleen dansbaar zijn als de dansers zich overgeven aan chaos. Een spannend en donker stuk dat je diep onder de indruk achterlaat.

Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2022 Intro in situ, All rights reserved.
U ontvangt deze maandelijks nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven dat u graag op de hoogte blijft van onze activiteiten

Our mailing address is:
Intro in situ
Postbus 160
Maastricht, Limburg 6200AD
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2022 Intro in situ, All rights reserved.
U ontvangt deze maandelijks nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven dat u graag op de hoogte blijft van onze activiteiten

Our mailing address is:
Intro in situ
Postbus 160
Maastricht, Limburg 6200AD
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten