vrijdag 20 januari 2023

Een woord van dank en een blik op de toekomst

View this email in your browser

Een woord van dank en een blik op de toekomst

 

Na bijna 6 jaar bij Intro wacht mij een geweldige, nieuwe uitdaging. Ik bouw mijn werkzaamheden bij Intro tot de zomer langzaam af en ga vervolgens aan de slag als creatief directeur bij Temporary Art Center (TAC.nu) Eindhoven. Een mooie nieuwe stap waar ik enorm naar uitkijk. Maar ik neem met weemoed afscheid van Intro en kan terugkijken op een fantastische tijd met meerdere persoonlijke hoogtepunten. De productie van Chantal Acda op Oerol in 2019 bijvoorbeeld, waarbij we samenwerkten met onder meer het Nederlands Kamerkoor. Onze intrek in AINSI was tevens een speciaal hoogtepunt, die afgelopen maanden uitmondde in een hele mooie concertserie en een geslaagde crowdfunding campagne. Ik ben dankbaar voor het grote aantal zeer getalenteerde makers met wie ik nieuwe ontwikkeltrajecten en presentatieconcepten heb kunnen ontwikkelen en de diverse partners met wie ik intensief heb mogen samenwerken. Maar ook het zeer betrokken publiek, het hardwerkende maar altijd vriendelijke en gastvrije team en het grote vertrouwen van lokale, regionale en landelijke fondsen en overheden mogen zeker niet ontbreken in dit dankwoord.

Dit jaar kunnen we wederom vooruit kijken naar een aantal hoogtepunten in de maak. Zo is er in een team van programmeurs en gamedesigners een nieuwe technologie aan het ontwikkelen voor een akoestische piano met een spel. We hopen al eind 2023 in première te kunnen gaan met het vervolg op The Piano and the Flightsimulator, getiteld Pitch Up! Ralph van Raat is opnieuw de pianist en de piloot, al het andere is nieuw. Houd de komende tijd onze website, nieuwsbrieven en social media kanalen in de gaten voor meer info en updates.

Intro is uniek en heeft een plek in mijn hart verworven. Ik hoop dat alle makers, partners, publiek, medewerkers, fondsen en overheden op hun eigen wijze Intro zullen blijven koesteren.

Tom Swart
Directeur Intro in Situ

 

Muzieklab
Vanaf 4 februari

 
In het vernieuwde Muzieklab dat we samen met Via Zuid en Pop in Limburg organiseren, gaan vier makers samen aan de slag rond de vraag: Wat is muziek en performance over 50 jaar? In 2 weekenden en 2 volle weken werken sounddesigner Edis van der Pajazetovic, singer-songwriter Jelske Wilmer, beeldend kunstenaar en theatermaker Nazanin Fakoor en hiphop artiest en beatmaker Astro Kluizenaar samen, vertrekkend vanuit de vraag wat muziek en performance in de toekomst zou kunnen zijn. Op 4 maart presenteren zij wat er uit deze samenwerking is gekomen en uiteraard ben je van harte welkom!
 

Vervolg Pitch Up!

 
Met enige regelmaat maken we een grotere, eigen productie, waarin we samenwerken met een gerenommeerde uitvoerder. Dat kan een solist zijn maar ook een ensemble. Momenteel werken we aan een vervolg van Pitch Up!, een productie met de gerenommeerde pianist (en piloot) Ralph van Raat, waarbij we een opdracht geven aan onder andere twee mid-career componisten Aart Strootman en Heather Pinkham, een mid-career schrijver Dirk van Pelt, een midcareer acteur, een midcareer scenograaf en zes "creative coders" (makers die zich op het snijvlak van kunst en technologie bevinden en die de vertaalslag tussen piano en software maken). Dit ontwerpteam van programmeurs (Niels Janssen, Werner de Valk, Diogo Carricio, Titouan Millet, Lisa Mantel en Neander Giljam) hebben we samengesteld in samenwerking met Creative Coding Utrecht. In december 2022 vond een Pitch Up! Pressure-cooker, waarin het team van 6 creative coders in twee dagen tijd o.a. een eerste prototype realiseerden om via een piano de Flightsimulator aan te sturen en drie apps ontwikkelden waarin het publiek invloed heeft op de voorstelling, licht en een rookmachine kan worden aangestuurd en die de pianoacties van Ralph vertaald naar de flightsim. In februari 2023 zal er een tweede pressure-cooker plaatsvinden met de 6 programmeurs die met de nieuwe muziek van Aart en Heather aan de slag gaan.

#sharingiscaring
We zijn benieuwd naar jouw mening!


Waarvoor kom je naar Intro? Wat zou je hier graag geprogrammeerd willen zien? Wat zou de ultieme locatie zijn voor onze muzikale werkplaats en ons podium? Je merkt het al, jouw ideeën zijn van harte welkom! Dus schrijf (al) je ideeën op, maak er een foto van en mail deze aan publiciteit@introinsitu.nl. Jouw input is van groot belang en juist nu kunnen we bijsturen in de richting die onze achterban aangeeft. Bedankt!

Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2023 Intro in situ, All rights reserved.
U ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven dat u graag op de hoogte blijft van onze activiteiten of een donatie heeft gedaan. Indien gewenst kunt U hieronder uw voorkeuren aanpassen.

Our mailing address is:
Intro in situ
Postbus 160
Maastricht, Limburg 6200AD
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten