vrijdag 16 juni 2023

Dag van de Componist | 17 juni 2023

Logo

Dag van de Componist


"Als kersverse directeur van Intro in Situ val ik met de neus in de boter met de Dag van de Componist. Meer dan 15 nieuwe werken beleven hun première. Vanaf 14.30u ontvang ik je graag om persoonlijk kennis te maken in een bijzondere muzikale setting."


Maurice Hermans
Directeur Intro in Situ

Dag van de Componist

Met 18 nieuwe composities!

Zaterdag 17 juni


Morgen valt er van alles te beleven bij Intro in Situ! Zo kun je op verschillende plekken in het pand terecht voor workshops en presentaties van onder andere Ensemble88, met nieuw werk van Arno Dieteren, CoMa Maastricht, Kamerkoor Maastricht, Living Composers Project en meer. Ook kun je de klankinstallatie Gärtlein der Erinnerung van Bernd Bleffert bezoeken in de foyer.


In de avond presenteren onze artists in residence Sachit Ajmani en J. Warren hun eigenzinnige, vernieuwende en interdisciplinaire afstudeerprojecten! Boris de Klerk zal, wegens uitval door ziekte, zijn presentatie in het najaar geven. Uiteraard zorgen we ook voor een hapje en een drankje en kun je bij ons genieten van een fijn zonnetje op ons (binnen)terras. Dat wil je niet missen, toch? Het gehele programma vind je bij ons op de website. Meer info over de workshops / allcomers events vind je op de website van Ensemble88.

Praktische informatie
Datum: Zaterdag 17 juni
Tijden: 10.00 uur – 22.30 uur
Locatie: Intro in Situ / AINSI
Adres: Lage Kanaaldijk 112, Maastricht


Tickets zijn €16,00 voor de hele dag.

Als student kun je gratis bij ons naar binnen!



Tickets & info

Even voorstellen: onze 3 makers in residentie


Het afgelopen half jaar hebben zij keihard gewerkt aan het onderzoeken en verder vormen van hun eindpresentaties. Hieronder stellen we ze even voor en krijg je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten zaterdag!


Sachit Ajmani | SIREN

Sachit Ajmani is een componist en pianist met een interdisciplinaire praktijk. Zijn werk balanceert strengheid en spontaniteit en omarmt het continuüm tussen het precieze en het geïmproviseerde. In opdracht van het Van Abbemuseum schreef hij Impressions, een serie sonische reflecties voor vier kunstwerken, waaronder werken van Mondriaan en Ernst uit hun tentoonstelling "Dwarsverbanden" uit 2021-2025, in overeenstemming met hun filosofie over multisensorische museumpresentaties. In mei 2023 ging zijn improvisatorische soundscape Street Scene in première bij Bureau Europa, Maastricht, in samenwerking met Nader Adabnejad. In april 2023 werd het eerste deel van SIREN, een muziektheaterwerk met choreografie van Cilia Hermann, gepresenteerd op Festival Images Sonores in Luik op uitnodiging van Intro in Situ en Centre Henri Pousseur. SIREN zet vraagtekens bij de rol van het individu in een probleem dat wordt veroorzaakt door een systemische patstelling. Hij schreef wildfire, reflecterend op klimaatangst, ter herdenking van de 70e verjaardag van componist Arno Dieteren in 2021.


J. Warren | A FAR TIME AGO, LONG LONG AWAY

Door middel van liedjes, geluiden en spektakel zal de internationale interdisciplinaire collectieve expressie van 3S-AMI-5A je laten zitten, optreden en met je spelen. Dit is de nieuwste collectie van hun "Ancient-Future-Adventure-Songs", en het is de eerste die van ganser harte op een podium wordt gedragen. Hun zangkunst beroept zich op goed beoefende disciplines in pan-Amerikaanse, Europese en Midden-Oosterse muziek, somatiek, hedendaagse dans en uitvoerende kunst. Met een merkwaardig vermogen om zonder namen een wereld op te bouwen, roept het collectief een overal-nergens plek op, geboren uit hun geleefde en voorouderlijke verplaatsingen. Elke uitvoering is gevend, toegewijd, belachelijk serieus en serieus belachelijk. A FAR TIME AGO, LONG LONG AWAY is geproduceerd en gecomponeerd door J. Warren, ook bekend als de geliefde 'saxophonica, et cetera' creatieveling, oorspronkelijk afkomstig uit de boréale eilandstad sin, Montréal, Canada. J's muziek bevindt zich meestal op het kruispunt van muziektent, beats en experiment. J woont nu in het stadsdorp en huis van de dierbare mosasaurus, Maastricht.


Boris de Klerk | De Blinden (* verplaatst naar het najaar)

Boris de Klerk is werkzaam als performance- en geluidskunstenaar, zowel solo als in verschillende samenstellingen. Voor 'Get Ready for Takeoff", doet hij onderzoek naar het toneelstuk 'De Blinden' van de Belgische auteur Maurice Maeterlinck. In dit stuk probeert een groep blinde mensen de weg terug naar huis te vinden uit een bos, nadat hun gids hen heeft verlaten. Het is een heel sensitief stuk waarin je als toeschouwer eigenlijk net zo weinig weet als de blinde personages. Als geluidskunstenaar, met name werkzaam in het theater, is de afhankelijkheid van het auditieve een heel interessant aspect van dit stuk. Boris: "Deze tweede residentie bij Intro In Situ is een erg vruchtbare geweest, waarin ik een vervolgstap heb kunnen zetten in het ontwikkelen van een geluidsdecor voor dit stuk, in voorbereiding op mijn volgende residenties waarin ik met spelers zal gaan werken. De mogelijkheid om in dit theater in de AINSI aan de ene kant het geluidsdecor en -ontwerp te ontwikkelen, en aan de andere kant veel tijd aan het bestuderen van de tekst te kunnen besteden is een hele mooie eerste stap naar het realiseren van een avondvullende performance waarin dit stuk en het geluidsdecor centraal staan."

#sharingiscaring
We zijn benieuwd naar jouw mening!


Waarvoor kom je naar Intro? Wat zou je hier graag geprogrammeerd willen zien? Wat zou de ultieme locatie zijn voor onze muzikale werkplaats en ons podium? Je merkt het al, jouw ideeën zijn van harte welkom! Dus schrijf (al) je ideeën op, maak er een foto van en mail deze aan
publiciteit@introinsitu.nl. Jouw input is van groot belang en juist nu kunnen we bijsturen in de richting die onze achterban aangeeft. Bedankt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten