dinsdag 3 oktober 2023

Nazomerse geluiden bij Intro in Situ

Intro in Situ Nazomer 2023

Nazomers geluiden bij Intro in Situ


We vieren in oktober de 35e verjaardag van Ensemble 88, presenteren de nieuwste EP 'Bodyless' van Rhiannin en brengen vloeibare klank-texturen van Sijstermans, Nutters en van Houdt. Last but not least: Intro in Situ zoekt bestuurskracht.

Ensemble 88 bestaat 35 jaar!

Zaterdag 7 oktober 2023 - AINSI

vierdimensionaal * multimedia * ensemble beleving

Ensemble 88 viert zijn 35-jarig bestaan met een concert dat bestaat uit een viertal  recente werken.
Christian Klinkenberg componeerde zijn nieuwe werk PaperCUT Music "The Legionaries – Part 2 op basis van een animatiefilm die met behulp van papiersnippers bovennatuurlijke wezens en sprookjesachtige scènes tot leven wekt. Partita Ritardata van Paul Pankert neemt barokke dansmuziek als uitgangspunt en bereikt met elektronische vertragingstechnieken een microtonale gelaagdheid.

Componist
Rutger Muller en percussionist Jan van den Boomen gaan op

zoek naar verborgen klanken in materialen, vormen en ruimtes. In de ruimteliike 'soundspace' Processive Il verkennen ze de unheimische schoonheid op het snijvlak van meditatief en mystiek geluid. Yu Oda gaat in Orthorealm op zoek naar de vierde dimensie en wil die voorstelbaar maken door de combinatie van akoestische geluiden met een multimediale performance.

Tickets € 12,50 / € 5,- students / -18 gratis free entrance / café 19:30 / concert 20:30

RHIANNIN - presentatie EP Bodyless

Zaterdag 7 oktober 2023 - AINSI

surrealistisch * experimenteel * vocale pop

RHIANNIN is in your face, kleurrijk, persoonlijk, absurdistisch en sensueel. Gewapend met haar stem - zingend, dansend en kreunend - confronteert ze je en neemt ze je mee in haar binnenwereld. Ze vangt je in haar web van beeld, klank en immersieve technologieën.
Met de EP
Bodyless voert RHIANNIN mensen op een persoonlijke, maar grappige manier mee in een kleurrijke surrealistische wereld van klank en beeld. Het is een reis waarin ze haar eigen lichaam en verlangens beter leert kennen.


Tickets € 12,50 / € 5,- students / -18 gratis, free entrance / café 19:30 / concert 20:30


Germaine Sijstermans / Koen Nutters / Reinier van Houdt - live

Vrijdag 20 oktober 2023 - AINSI

harmoniums * klarinetten * vloeibare klank-texturen

Drie internationaal actieve muzikanten presenteren hun nieuwe cd in een uur-lange performance voor stemmen, oostduitse kofferorgels, indiaas harmonium, klarinetten, oscillators en tapes. Hun afzonderlijke composities bestaan uit elementaire klankhandelingen op zoek naar een vloeibare muziek met maximale impact, juist doordat de muziek niet stolt in een stijl, vorm of genre.

Het album
Circles, Reeds and Memories, uitgebracht door het Amerikaanse label elsewhere music, bestaat uit een liveopname van hun concert van afgelopen december in de Savelbergkapel in Heerlen.


Tickets € 12,50 / € 5,- students / -18 gratis, free entrance / café 19:30 / concert 20:30

Intro in Situ zoekt bestuurskracht!

In 2024 bestaat Intro in Situ 40 jaar. Omdat we dat jaar extra cachet willen geven en omdat de bestuurstermijn van de huidige voorzitter verstrijkt, zoekt Intro in Situ twee nieuwe bestuursleden, waaronder een voorzitter.


Nieuwsgierig? Klik hier voor de uitgebreide beschrijving.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten