vrijdag 1 december 2023

Internationale artiesten exclusief bij Intro in december!

We gaan de wintermaanden in met een bijzonder programma van internationale artiesten, collectief en individueel, dansend en wel!

Een internationaal programma alleen deze december in het zuiden!

We gaan de wintermaanden in met een bijzonder programma van internationale artiesten, collectief en individueel, dansend en wel!

Stan Maris & Boris de Klerk

Vrijdag 1 december 2023 (vanavond!) - AINSI


accordeonimprovisatie * ambient audio-theater * dubbele show


De Belgische accordeonist en componist Stan Maris is voornamelijk actief in de jazz en geïmproviseerde muziek. Op deze avond speelt hij een solo set, waarbij hij nieuwe klanken uit het vertrouwde instrument de accordeon weet te halen; minimalistische, herhalende structuren die de rijke texturen van de accordeonklank tot zijn recht laten komen. Naast zijn solowerken is Stan momenteel (co-)leider van Kreis, Ocean Eddie, Kin Gajo, Erem en Belle//Maris.

Boris de Klerk is een performance- en geluidskunstenaar gevestigd in Amsterdam. Voor De Blinden verwerkte hij het gelijknamige toneelstuk van Maurice Maeterlinck uit 1890 tot een audiowerk dat het midden houdt tussen hoorspel en ambient-set. Een hypnotiserend en paranoïde ritme van steeds terugkerende vragen zonder antwoord, warrige herinneringen en een vergeefs inbeelden van wat nog komen gaat vormt de basis van dit stuk, waarin een groep blinden in een donker bos verdwaalt. Door het gebruik van field-recordings, resonante feedback en live-foley wekt Boris de Klerk de taal van Maeterlinck opnieuw tot leven. 

Tickets € 12,50 / € 5,- students / - 18 gratis, free entrance / café 19:30 / concert 20:30

Moving Strings

Zaterdag 9 december 2023 - AINSI


beweging * strijkers & blazers * vloeiend


Het niet-hiërarchische collectief Moving Strings onderzoekt de raakvlakken tussen geluid en beweging. Deze voorstelling bestaat uit vier nieuwe composities die organisch in elkaar overvloeien. Ze zijn door de eigen ensemble-leden gecomponeerd voor de acht musici. In het programma Gathering Fantasies - Homage to Otherness wordt de uitzondering de regel, als eerbetoon aan het anderszijn. Geluid, lichamen en ruimte vinden en beïnvloeden elkaar in een combinatie van muziek en choreografie. Van melodieën en pakkende ritmes tot abstract geluid, van inhoud tot behouder: het collectief presenteert een vloeiende manier van zijn.

Tickets € 12,50 / € 5,- students / - 18 gratis, free entrance / café 19:30 / concert 20:30

Airkeychains


Zaterdag 16 december 2023 - AINSI


improvisatie * saxofoons * tenortuba
 


Het trio Airkeychains speelt experimentele, vrije improvisatie, gecombineerd met contrasterende, vastgelegde muzikale materialen. De musici streven ernaar de gekozen materialen met elkaar te verbinden door een doorlopende performance te creëren, een sonische reis door verschillende emoties en perspectieven, waardoor elke keer nieuwe muzikale vormen ontstaan.

Hun klank, vorm, harmonie en inhoud is het resultaat van een diepgaand onderzoek dat de grenzen van hun instrumenten en muzikale achtergronden verlegt. Ze willen elkaar en de luisteraar verrassen, terwijl ze contrasterende muzikale materialen verbinden, resulterend in nieuwe, niet-hiërarchische muzikale vormen.


Tickets € 12,50 / € 5,- students / - 18 gratis, free entrance / café 19:30 / concert 20:30

NIEUWE WEBSITE

Heb je onze nieuwe website al gezien? Check 'm hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten