donderdag 21 maart 2024

Jubileumprogramma 40 jaar Intro!

Intro in Situ viert haar verjaardag!

JUBILEUM! INTRO IN SITU BESTAAT 40 JAAR!

Intro bestaat 40 jaar. Dat moet gevierd worden, uiteraard op typische Intro-wijze: met extra programmering, rijke coalities zoals bijvoorbeeld de samenwerking met Bankastudios, de Dag van de Componist Maastricht, een publieksvoorstelling over het thema ondermijning en een pop-up-locatie in Heerlen. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Wat gaan we doen? 

  • We werken samen met de Bankastudios!

  • We doen mee met de Museumnacht op 19 april, in de Dominicanenkerk.

  • We organiseren een Double Bill met Ensemble Hopper en 'onze' J. Warren, in Luik, ook op 19 april!

  • We organiseren de Dag van de Componist op zaterdag 15 juni, samen met Ensemble 88, CoMAMaastricht, de Maastrichtse & Limburgse Componisten en het Conservatorium!

  • We stellen een Stadscomponist voor Heerlen aan!

  • We presenteren jonge makers tijdens Cultura Nova.

  • We presenteren de publieksvoorstelling 'Eldorado', in een Voerendaalse boerenschuur op 1, 2, 3 en 4 september. Ook tijdens Cultura Nova!

  • Onze resident J. Warren presenteert haar artistieke onderzoek over de Mosasaurus op het PAS Festival op 6 & 7 september.

  • We vieren ons jubileum op 5 & 6 oktober, met onder meer een voorstelling van de Limburgs-Iraanse choreografe Roshanak Morrowatian (i.s.m. De Nederlandse Dansdagen) en een klankkunst-installatie in het hartje van Maastricht!


    Kijk op www.introinsitu.nl voor alle informatie over deze bijzondere activiteiten.

HOERA! 40 JAAR INTRO!

Het jubileumjaar is een mijlpaal van jewelste die aandacht verdient. Op 6 oktober om 16.00 is het precies 40 jaar geleden dat Het Gijsbreght van Aemstel Kwartet de eerste tonen deed klinken onder de vlag van Intro.


Het is bijzonder dat Intro in Situ al veertig jaar in Maastricht bestaat, zeker gezien het feit dat het in Nederland een unieke instelling is. Dat kan alleen maar als je vernieuwt en met de tijd meegaat. Dat doet Intro in Situ dan ook dit jaar. 

BANKASTUDIOS

Intro in Situ is met haar kantoor en makersplekken naar de Bankastudios verhuisd! Onze residenten J. Warren, Sachit Ajmani en Rianne Wilbers zullen hier hun experimenten uitvoeren en producties ontwikkelen. Ook vind hier de Dag van de Componist plaats op zaterdag 15 juni.

LET OP: onze concertreeksen vinden plaats in de AINSI!

BY THE WAY: ZATERDAG 23 MAART SEAMUS CATER & FREDRIK RASTEN 20:30 @ AINSI !!!!!!


KOOP JE TICKETS NU!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten