woensdag 18 september 2024

Unieke klarinetworkshop! Meld je nu aan!

Het jubileum is losgebarsten!

Het Jubileumprogramma is van start en in volle gang.

DOWNLOAD DE FESTIVALPOSTER MET JUBILEUMPROGAMMA.

Ben jij een (Bas)klarinettist? Meld je nu aan voor een workshop van toonaangevende experts!

In aanloop naar het concert op 19 oktober van basklarinettiste Fie Schouten en percussioniste Sofia Borges organiseert Intro in Situ op zondag 13 oktober 2024 een middag vol inspirerende (bas)klarinetworkshops o.l.v. docenten Fie Schouten, Stephan Vermeersch en Germaine Sijstermans. Deze workshops zijn voor (bas)klarinettisten van alle niveaus: amateurs, studenten, professionals en ensembles die (o.a.) klarinet bevatten.

Meld je hier aan!


Mis deze unieke kans niet om je muzikale horizon te verbreden en je klarinetvaardigheden te verfijnen onder begeleiding van deze topdocenten! Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.
We kijken ernaar uit je te verwelkomen in Banka Studios Maastricht!


Voor Wie?

  • Amateurs en studenten die hun vaardigheden willen verbeteren

  • Professionele klarinettisten die nieuwe technieken willen leren

  • Ensembles die willen werken aan samenspel en kamermuziek. Ensemble met klarinet(ten) én andere instrumenten zijn zeker welkom!

  • Saxofonisten die de basklarinet willen verkennen


Wat kun je verwachten?

De workshops bieden een breed scala aan onderwerpen, waaronder:

  • Basklarinet techniek

  • Samenspel/kamermuziek

  • Improvisatie

  • Basklarinet voor saxofonisten

  • Extended techniques

  • Hedendaagse muziek

  • Studeermethodes (materialen, ideeën en tipsl)

In het aanmeldformulier kun je aangeven wat jouw interesse heeft.


Meld je hier aan!


Fie Schouten is een toonaangevende Nederlandse klarinettiste, met een voorliefde voor de lage klarinetten. Ze is gespecialiseerd in actuele muziek, zowel gecomponeerd als geïmproviseerd. Haar cd's weerspiegelen haar brede muzikale spectrum binnen de actuele muziek. Fie Schouten is artistiek leider van het Basklarinet Festijn, dat startte 2014. In die context organiseerde zij al vaker samenspeeldagen voor (bas)klarinet. Naast haar uitvoerende werk is Fie Schouten sinds 2013 als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze zowel op de klassieke als jazzafdeling lesgeeft. Ze deelt graag haar kennis met liefhebbers van de (bas)klarinet en aankomende vakgenoten.
www.fieschouten.nl www.bassclarinet.nl

Stephan Vermeersch (BE) heeft een internationale reputatie opgebouwd als een veelzijdige performer-improvisator-componist van klassieke, hedendaagse, wereld- en elektro-akoestische muziek, en hij werkt regelmatig samen met andere culturen en kunstvormen, waaronder beeldende kunst, dans, film, architectuur , literatuur en theater. Hij heeft als solist en kamermusicus (klarinetten, saxofonen) deelgenomen aan concerten en festivals in meer dan 45 landen. Hij geeft regelmatig masterclasses en clinics over brein-efficiënt leren musiceren, hedendaags speeltechnieken en repertoire, bewust expressief leren musiceren, rieten: enkele verduidelijkingen etc...

www.stephan-vermeersch.be

http://www.youtube.com/user/StephanVermeersch

https://www.facebook.com/stephan.vermeersch



Prijs:

Normale prijs: €40

Studenten: €20

Jeugd tot 18 jaar: €10

Groepen van 6 personen of meer: €200

20 september - Rafaele Andrade voert Super organism op in de pop-up in Heerlen!

Super organism is een album en multisensoriële performance over het belang van micro-schimmelnetwerken. Het project is onderdeel van een samenwerking voor een interdisciplinair project van Suzette Bousema. Ze werkte samen met andere kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers door verschillende artistieke resultaten te produceren voor haar gerelateerde tentoonstellingen. Andrade en Bousema werkten samen met Merle Bergers om een ​​hele multisensoriële performance en muziekalbum te produceren met visuele kunst, geur en geluid. 

Deuren open: 20:00
Start: 20:30
Locatie: Pancratiusstraat 45, Heerlen.

Foto door Felice Hofhuizen

Save the date!

Vier met ons de 40e verjaardag! We zijn de oudste hedendaagse muziekinstelling van het land!

5 en 6 oktober vieren we ons jubileum met tal van activiteiten.

Een klankkunstwerk in de Sint Servaas Basiliek, een optreden in de fietsenstalling van station Maastricht, een gigantische orgelbol op het Vrijthof. Iedereen is van harte uitgenodigd!


20 september speelt Rafaele Andrade in de pop-up in Heerlen, thans omgedoopt tot 'Sporthuis Intro'. Bekijk hier dit evenement.

Bovenstaande activiteiten zijn onderdeel van het veertigjarig jubileum van Intro in Situ. Meer weten over ons jubileumprogramma? Check introinsitu.nl/40-jaar-intro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten