donderdag 18 april 2024

Intro's Luik -- Maastricht Connection

Intro in Situ internationaal

MUSEUMNACHT MAASTRICHT EN ENSEMBLE HOPPER IN LUIK OP 19 APRIL!


Intro splitst zich tijdens Museumnacht Maastricht even in tweeën! In Salon Mativa te Luik treedt onze resident J. Warren op in een double bill met Ensemble Hopper. In de Dominicanenkerk vind je een installatie van Aura Bouw en Fleur Bax en opvoeringen van Monique van Kerkhof en Bo Oudendijk.

LIÈGE CONNECTION: THE LINE #2

Het Luikse Ensemble Hopper is één van Intro in Situ's vaste partners in de Euregio. Ieder jaar presenteren we een double bill genaamd THE LINE #2 met Hoppers eigen programma en werk van een Intro maker. De double bill wordt altijd een keer in België én Nederland uitgevoerd.

Intro in Situ's maker Julia Warren onderzoekt in haar residentie onder meer de bijzondere gregoriaanse gezangen die verband houden met de patroonheilige van Maastricht, Sint Servaas. Voor deze gelegenheid ten zuiden van de Maas zal Julia dit materiaal én een 900 jaar oude hymne van de Luikse Sint-Lambertus uitvoeren, vergezeld door hedendaagse danseres Emilie van der Waals.

resident J. Warren

Ensemble Hopper presenteert HopperLAB! met werken van compositiestudenten van de conservatoria van Maastricht, Luik, Brussel en Bergen. De composities zijn ontstaan uit workshops met het ensemble. Vanuit het Conservatorium Maastricht nam Nader Adabnejad, die al vaker bij Intro op het podium stond, hieraan deel.


Start: 20:00

Locatie: Salon Mativa: Quai Mativa 22 - 4020 Liège

MUSEUMNACHT

Tijdens de Museumnacht Maastricht 2024 op 19 april vind je Intro in Situ in de Boekhandel Dominicanen. Kunstenaars Monique van Kerkhof en Bo Oudendijk ontwikkelden een korte voorstelling die tijdens de nacht vier keer te beleven is. Samen gingen zij aan de slag met het thema Een Aardse Hoogmis, aangereikt door de filosoof Govert Derix.


Daarnaast is er doorlopend een werk te bezoeken van componist Aura Bouw, die vooral bekend is om haar interdisciplinaire werk en haar fantasierijke manier van verhalen vertellen. Breaks and Binds is een cyclische kunstinstallatie met de gelijknamige film van Fleur Bax, tekst en muziek. Het verkent de connectie tussen verbinding en verscheuring.


Start: 20:00

Locatie: Dominicanenkerk Maastricht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten