woensdag 23 augustus 2023

Intro in Situ op Cultura Nova!

Intro in Situ Nieuws Zomer 2023

Intro in Situ deze zomer op Cultura Nova!


Met Onderbaden van Annabel Schouten & Gemma Luz Bosch op 27 augustus en Opus voor een fietsenstalling van Mathijs Leeuwis op 1, 2 en 3 september co-produceert Intro in Situ twee bijzondere voorstellingen op Cultura Nova.  

Onderbaden - Annabel Schouten & Gemma Luz Bosch

Zondag 27 augustus, locatie t.b.d.
Een minimalistisch, persoonlijk en intiem concert, dat je ertoe aanzet om te vertragen, te verstillen en om je eigen lichaam te ervaren. De locatie is een aanwezige medespeler: liggend op een krakende oppervlakte word je als publiek ondergedompeld in een dromerige klankwereld van een voormalige bioscoop in een stadse straat meespelen met Annabel en Gemma.

Zondag 27 augustus om 15.00, 17.00 en 20.00 uur
Locatie: infostand Cultura Nova op festivalterrein
Meer
informatie en tickets (á € 15,-).

Opus voor een fietsenstalling - Mathijs Leeuwis (NL)

De fietsenstalling: een plek waar je voornamelijk vertrekt en nooit écht aankomt. Componist Mathijs Leeuwis schiep in samenwerking met uitvoerders Theo Decloedt en Intro in Situ maker Rianne Wilbers Opus voor een fietsenstalling, een nieuw werk binnen de serie Tapeloop tempels – composities die steeds een ander onderdeel van het luisterritueel onderzoeken.

GRATIS
Vrijdag 1 sep t/m zondag 3 sep om 16u, 19:30u en 21u.
Fietsenstalling Akerstraat 20, Heerlen.

Nieuwsgierig? Bekijk de
video en klik hier voor meer informatie.

WAVES Trinity: hoe klinkt het raadhuis van Peutz?

Vanaf zaterdag 26 augustus a.s. is de geluidsinstallatie 'WAVES' van Petra Dubach & Mario van Horrik te beluisteren in hal van het gerenoveerde Heerlense raadhuis.
Dit geluidswerk laat niet alleen de architectuur en de gebruikte materialen spreken, maar geeft ook 'beweging' mee aan het gebouw.

De gemeente Heerlen viert op 25 en 26 augustus de opening van het nieuwe stadskantoor van Mecanoo, met verschillende
openingsevenementen.
Intro in Situ is gevraagd te onderzoeken hoe de hal van Peutz klinkt en heeft  geluidskunstenaar Mike Kramer aangetrokken als curator. "
De keuze om het werk te plaatsen in de centrale hal van het Stadhuis zal tot bijzondere en verrassende resultaten leiden", aldus de artistiek leider van (h)ear Mike Kramer.

U kunt gratis een rondleiding door het nieuwe stadskantoor boeken en het geluidskunstwerk bezoeken.

Psst….we werken hard aan een nieuwe site

Geen opmerkingen:

Een reactie posten