vrijdag 25 augustus 2023

newsletter

 

GREYLIGHT
PROJECTS

platform for arts & culture


Hey, hai, hoi, Posted Agenda

We nodigen u graag uit voor het volgende:
Wir möchten Sie zu den folgenden Veranstaltungen einladen:
We would like to invite you to the following:
Nous vous invitons à participer aux événements suivants:

 


 performance:
· l · e · a · k · y · · w · a · l · k · s
Isolde Venrooy

Isolde Venrooy nodigt je uit om anders naar de omgeving te kijken. Tijdens een 'symbolische' wandeling ontdek je nieuwe perspectieven over de aarde, bodem en lichamen. Wandel mee om meer te leren over waaruit de dingen om ons heen én wijzelf zijn samengesteld.

Ons eigen lichaam is het kader vanuit waar we naar de wereld kijken. Vaak nemen we dat kader als vanzelfsprekend, alsof ons lichaam een op zichzelf staand wezen is. Isolde Venrooy wil duidelijk maken dat alles om ons heen, ook ons eigen lichaam, bestaat uit kleinere en grotere onderdelen: microben, waartussen kleine gaatjes bestaan. Vanuit dit nieuwe perspectief dat erkent dat alles een samenstelling is, kunnen we de omgeving op een nieuwe manier ontdekken. Deze wandeling daagt je uit om jouw interpretatie van de wereld open te stellen en te reflecteren op zowel de gaten in de materie om ons heen, alsook in ons eigen perspectief.

Zaterdag  26 augustus 16:00 (tijdens Cultura Nova)
-> locatie: Greylight Projects, Schaesbergerweg 58, HEERLEN
-> kaarten via Cultura Nova – > https://cultura-nova.nl/voorstellingen/…

Zondag  27 augustus 16:00 (tijdens Cultura Nova)
-> locatie: Greylight Projects, Schaesbergerweg 58, HEERLEN
-> kaarten via Cultura Nova – > https://cultura-nova.nl/voorstellingen/…

Zaterdag  2 steptember 14:00 (tijdens het Performing Landscapes Fesitval)
-> locatie: locatie: IKOB Museum für Zeitgenössische Kunst, Rotenberg 12b, 4700, Eupen (BE)
-> tickets en meer informatie – > http://performinglandscapes.verycontemporary.org/

Zaterdag  2 september 16:00 (tijdens het Performing Landscapes Fesitval)
-> locatie: locatie: IKOB Museum für Zeitgenössische Kunst, Rotenberg 12b, 4700, Eupen (BE)
-> tickets en meer informatie – > http://performinglandscapes.verycontemporary.org/

More information: https://greylightprojects.org/performance-isolde-venrooy/

 

performance:
Invoking Mosasaurs
Stefania Crișan

Invoking Mosasaurs van Stefania Crişan is een rituele reflectie op klimaatverandering. Deze multimediale voorstelling doet zich voor als een ritueel. De rituele sfeer verwijst daarbij naar de menselijke relatie met de natuur. In de voorstelling wordt gefantaseerd over een mogelijke toekomst die wordt gekenmerkt door het Antropoceen; het geologische tijdperk van de mens, waarin de – desastreuze – invloed van de mens overal op aarde aanwezig is. Stefania Crişan heeft zich daarbij laten inspireren door specifieke kenmerken van het landschap van de Euregio Maas-Rijn. Zo werden er bij Maastricht bijvoorbeeld fossiele resten ontdekt van de Mosasaurus. Via het verhaal over het uitsterven van dit dier, belicht Crişan onderwerpen zoals dood en wedergeboorte en de utopie van het omkeren van de entropie (de mate van wanorde).

Vrijdag 1 september 18:00 (tijdens Cultura Nova)
-> locatie: Greylight Projects, Schaesbergerweg 58, HEERLEN
-> ticket via Cultura Nova – > https://cultura-nova.nl/voorstellingen/invoking-mosasaurs/

Vrijdag 1 september 19:30 (tijdens Cultura Nova)
-> locatie: Greylight Projects, Schaesbergerweg 58, HEERLEN
-> ticket via Cultura Nova – > https://cultura-nova.nl/voorstellingen/invoking-mosasaurs/

Zaterdag 2 september 19:00 (tijdens het Performing Landscapes Fesitval)
-> locatie: IKOB Museum für Zeitgenössische Kunst, Rotenberg 12b, 4700, Eupen (BE)
-> tickets en meer informatie – > http://performinglandscapes.verycontemporary.org/

Begeleid door performer Cristina Negucioiu.
Muziek en geluidsontwerp door Victor Mopin.
Achter de camera Kaya Erdinc & Bert Warson.

More information: https://greylightprojects.org/performance-invoking-mosasaurs-stefania-crisan/

 

Very Contemporary presenteert:

Performing
Landscapes
Festival

Het festival PERFORMING LANDSCAPES omvat nieuwe werken van internationale hedendaagse kunstenaars, gepresenteerd door instellingen uit België, Nederland en Duitsland. De werken variëren van interactieve wandelingen en interventies in de openbare ruimte tot geluids- en muziekperformances, gesproken woord en installaties. Zowel binnen als buiten het museum zullen de deelnemende kunstenaars de eigenheid van de Euregio-Maas-Rijn regio verkennen, met de nadruk op grenspolitiek, post-industriële ruïnes en de tegenstrijdigheden die inherent zijn aan de landschappen.

Het programma van het festival omvat verschillende opvallende performances. Stefania Crișan zal een rituele performance uitvoeren die reflecteert op klimaatverandering en de utopie van het omkeren van entropie. Helena Dietrich gebruikt haar stem als kanaal naar fantasierijke werelden en nodigt luisteraars uit in een ambient geluidsreis. Robin Faymonville onderzoekt de ontoegankelijkheid van Fort Europa en de politieke ficties die grenzen vertegenwoordigen. Stefanie Klingemann creëert een duizelingwekkende performance in een weiland nabij het museum. Mikail Koçak verbindt clichés van dubbele culturen door middel van een op voedsel gebaseerd project. ChunYao Lin onderzoekt de betekenis van landschap en herinneringen. Sjors Smit biedt een poëtische uitvergroting van de omgeving met een ruimtelijke interventie. En Isolde Venrooy nodigt deelnemers uit voor een wandeling om nieuwe perspectieven op aarde en lichamen te ontmoeten.

meer informatie en tickets: http://performinglandscapes.verycontemporary.org/

 

Atelier KARTON 
tijdens Cultura Nova

    Maak je eigen stad…
    Maak je stad eigen!

Bouw mee aan de stad tijdens Cultura Nova in Heerlen!

26 augusutus tot en met 3 september

Ben jij benieuwd naar wat de stad voor jou betekent en wat jij voor de stad betekent? Doe mee met Atelier Karton! Samen met andere deelnemers verken je de stad. Dat doen we enerzijds door ernaar te kijken, maar ook door zelf nieuwe ontwerpen te maken met behulp van… karton. Karton is een vanzelfsprekend materiaal dat maandelijks als afval aan de weg staat. Maar met karton kun je zoveel meer doen!

Door samen dingen te bouwen, ontdekken we wat wijzelf en anderen belangrijk vinden in de omgeving. Wat is onze persoonlijke en collectieve relatie met de stad? Wat zijn de aanknopingspunten, overeenkomsten, verschillen en overlappingen?

In gesprek hierover bevragen we hoe vanzelfsprekend de omgeving is. Is het wel mogelijk om er iets aan te veranderen? En wat zou je graag willen aanpassen of toevoegen als dat kon? Met de uitkomsten en inzichten die tijdens Atelier Karton ontstaan maak je je eigen stad… en maak je de stad eigen!

Hoe kun je meedoen?
Elke dag tijdens Cultura Nova kun je komen bouwen op de werkplek van Atelier KARTON. Er is genoeg materiaal, inspiratie en plek om je ideeën uit te werken. Wanneer je klaar bent, kun je je kartonnen bouwsel(s) zelf toevoegen aan de stad die ter plekke ontstaat.

Openingstijden:
Dagelijks van 15:00 tot 20:00
Locatie: Maanplein 51

Ook zullen er twee bijeenkomsten plaatsvinden. Atelier KARTON is namelijk een lopend programma waar iedereen welkom is. Op zaterdag 26 augustus en woensdag 30 augustus kun jij dus gratis en zonder aanmelding aansluiten.

Bijeenkomst #1: Zaterdag 26 augustus
– Bouwsessie
– Start: 15:00, Maanplein 51
– Duur: circa 1,5 uur

Op 26 augustus zal er een gezamenlijke bouwsessie plaatsvinden. Met begeleiding van Atelier KARTON kun je ontdekken wat er allemaal mogelijk is met karton. Door samen te bouwen kunnen we bekijken en bespreken hoe bijvoorbeeld een stad zonder regels eruitziet. En wat is het verschil tussen een ontwerp waar je van bovenaf naar kan kijken, of waar je in kan? En hoe maak je een plek waar iedereen zich welkom voelt?

Bijeenkomst #2: Woensdag 30 augustus
– Wandeling
– Start: 19:00, Maanplein 51.
– Duur: circa 1,5 uur.

Tijdens het programma van Atelier KARTON is er al veel gesproken over wat het betekent om je ergens wel of niet thuis te voelen. Zelfs zonder je te verplaatsen, kun je soms plotseling heimwee krijgen. Onze omgeving verandert namelijk constant. Maar, voel je je onderdeel van die verandering? Kun je er onderdeel van worden?

Met dit in gedachte gaan we op 30 augustus op pad. Tijdens deze tocht worden ervaringen van de deelnemers gedeeld, en proberen we de omgeving 'onvanzelfsprekend' te maken. Kunnen onze eigen ideeën een plek krijgen in de stad? Wat gebeurt er als je kartonnen ontwerp realiteit wordt?

Atelier KARTON is onderdeel van de Stadmaakweek. Meer informatie op greylightprojects.org/atelierkarton

meer informatie: https://greylightprojects.org/atelierkarton/

 

ongoing:

WHAT THE FLAG?! 2023



The flag has a long tradition of different uses and meanings. Flags are commonly used to transmit signals, to identify countries, regions or cities, or to visually demarcate a territory. Flags are also frequently used to represent political ideas and beliefs. The artists are asked to respond from their own work and vision of the medium "flag" within the context of the location in which they are shown. The different flags will be shown to the public at various locations in and around the inner city of Heerlen. There is also an exchange of artists flags between art organizations and museums in the Euregion, a collaboration within the Very Contemporary network.

Participating artists:
Anna Neukamp, Athanasia Vidali, Ben Weir, Christian Landspersky, Éloïse Alliguié, Famke Storms, Isolde Venrooy, Jean Boumans, Jody Korbach, Kaya Erdinç, Kenneth Moreno Kiernand, Mikail Koçak, Rose Nordin, Stefania Crisan, Tom Bogaert, Vera Drebusch, Luuk Smits, Paul Koppers, among others.

More information at this link:
https://greylightprojects.org/soon-what-the-flag-2023/

 

 



Greylight Projectsis a member of Very Contemporary,

the network of contemporary art venues in the Meuse-Rhine Euregion.

 
Greylight Projects is part of the cross border residencie
 
Greylight Projects is supported by the Mondriaan Fonds for the general program
for the years 2021 & 2022 with a 'Podium Start' grant .

 
 
Greylight Projects is supported by the gemeente Heerlen
 
 
Greylight Projects is part of #TOKTOK,
platform for cultural initatives in Heerlen.

 


Greylight Projects
www.greylightprojects.org
office@greylightprojects.org

mail/ post: Schaesbergerweg 58, 6415 AJ, Heerlen
visit/ bezoek: Schaesbergerweg 58, 6415 AJ, Heerlen
ateliers/ studio's: Limaweg 3, 6415XD, Heerlen
follow us on: facebook - instagram - twitter


To unsubscribe click here, to edit your subscription click here.

read this message in your browser

Geen opmerkingen:

Een reactie posten